Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 62

Thread: Apa pendapat anda tentang VERSION T4

  1. #1
    Staff Sarjan siamang's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    near coordinate GKP
    Posts
    174

    Default Apa pendapat anda tentang VERSION T4

    Salam semua. Baru2 nie saya ada mencuba main travian versi T4. apa yang dpt saya rumuskan sebagai pendatang baru dlm travian ini adalah seperti berikut.

    Saya harap kita dpt discuss topic nie secara ilmiah. Ini bukan mewakili pendapat majority.. tapi hanya la suara2 kecil dari peminat travian seperti saya. Harap En. Adam tak banned saya. Ini adalah beberapa point kenapa saya TAK MINAT NAK MAIN Travian versi T4.

    1. graphic telalu padat. mcm nak suruh "Mari mewarna website saya"

    2. complicated bg beginner

    3. kerugian bagi pengguna yang tidak miliki kelajuan internet yang pantas ? Berapa ramai yang ada perkhidmatan jalur lebar yang pantas ? Bagaimana pula pengguna yang menggunakan P1 ? edge ? mobile ? Kita bukan sentiasa ada dpn komputer.

    4. sistem berlainan dari t361
    • 2.5 > 3.0 = letak hero
    • 3.0 > 3.5 = artifact
    • 3.0 > 3.61 = gold club

    so secara asasnye kita still main travian
    tp 4.0 dah bukan men travian.

    5. map loading agak slow

    6. auction - gold player too much advantage

    Setakat jam 9.05mlm waktu malaysia... saya rasakan T4 - Sesuatu yang pemain tidak perlukan
    saya akan letak lagi point2 saya.. jika ada terjumpa perkara2 yang buat saya rimas lagi..Sekian terima kasih..

    Harap maklum.
    siamang,
    Last edited by siamang; 02-20-2011 at 10:10 PM.
    **** main travian kerana nak cata GKP ****
    **** reload GOLD pun pasal nak buat cata ****
    **** KIKO PERNAH DATANG MASA WEDDING AKU ..bangga nyer aku kiko ialah member aku****

  2. #2
    Leftenan Muda biri2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South East Asia
    Posts
    382

    Default

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    Salam semua. Baru2 nie saya ada mencuba main travian versi T4. apa yang dpt saya rumuskan sebagai pendatang baru dlm travian ini adalah seperti berikut.

    Saya harap kita dpt discuss topic nie secara ilmiah. Ini bukan mewakili pendapat majority.. tapi hanya la suara2 kecil dari peminat travian seperti saya. Harap En. Adam tak banned saya. Ini adalah beberapa point kenapa saya TAK MINAT NAK MAIN Travian versi T4.

    1. graphic telalu padat. mcm nak suruh "Mari mewarna website saya"

    2. complicated bg beginner

    3. kerugian bagi pengguna yang tidak miliki kelajuan internet yang pantas ? Berapa ramai yang ada perkhidmatan jalur lebar yang pantas ? Bagaimana pula pengguna yang menggunakan P1 ? edge ? mobile ? Kita bukan sentiasa ada dpn komputer.

    4. sistem berlainan dari t361
    • 2.5 > 3.0 = letak hero
    • 3.0 > 3.5 = artifact
    • 3.0 > 3.61 = gold club

    so secara asasnye kita still main travian
    tp 4.0 dah bukan men travian.

    5. map loading agak slow

    6. auction - gold player too much advantage

    Setakat jam 9.05mlm waktu malaysia... saya rasakan T4 - Sesuatu yang pemain tidak perlukan
    saya akan letak lagi point2 saya.. jika ada terjumpa perkara2 yang buat saya rimas lagi..Sekian terima kasih..

    Harap maklum.
    siamang,
    kawe suka sistem hero dan adventure, yg lain lebih kepada menyusah. Cadangan travian version t3.9, gameplay t4.0 tapi graphic t3.6
    "JUSTICE"
    -even coz ur life-
    "Justice, what is justice? pro is evil,noob is good? these term have always change throughout the course of history~~ yeah justice always win, and the winner is justice..":-Mr.buggy

    I am the NooB CreW
    TBH@Heart<>Noob CreW@Soul<>WB@Mind
    s1(round 1)=AvCaS, myx(round 2)=biri2, myx(round 4)=Nicole Kidman
    intro of myself: biri2 kacak

  3. #3
    Lans Koperal
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    37

    Default

    Quote Originally Posted by biri2 View Post
    kawe suka sistem hero dan adventure, yg lain lebih kepada menyusah. Cadangan travian version t3.9, gameplay t4.0 tapi graphic t3.6
    cadangan yg munasabah

  4. #4

    Default

    nih kalau dha released T4 version travian tkdak dah ka ?... T4 nih kena banyak masa duk depan komputer untuk cari item untuk wira... aku men international punya.. men sat ja. Srylah terus terang aku kata . Tapi T4 mlaysia nih aku akan try cuba skali lagi , mungkin pandaangan aku len

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by siamang View Post
    Salam semua. Baru2 nie saya ada mencuba main travian versi T4. apa yang dpt saya rumuskan sebagai pendatang baru dlm travian ini adalah seperti berikut.

    Saya harap kita dpt discuss topic nie secara ilmiah. Ini bukan mewakili pendapat majority.. tapi hanya la suara2 kecil dari peminat travian seperti saya. Harap En. Adam tak banned saya. Ini adalah beberapa point kenapa saya TAK MINAT NAK MAIN Travian versi T4.

    1. graphic telalu padat. mcm nak suruh "Mari mewarna website saya"

    2. complicated bg beginner

    3. kerugian bagi pengguna yang tidak miliki kelajuan internet yang pantas ? Berapa ramai yang ada perkhidmatan jalur lebar yang pantas ? Bagaimana pula pengguna yang menggunakan P1 ? edge ? mobile ? Kita bukan sentiasa ada dpn komputer.

    4. sistem berlainan dari t361
    • 2.5 > 3.0 = letak hero
    • 3.0 > 3.5 = artifact
    • 3.0 > 3.61 = gold club

    so secara asasnye kita still main travian
    tp 4.0 dah bukan men travian.

    5. map loading agak slow

    6. auction - gold player too much advantage

    Setakat jam 9.05mlm waktu malaysia... saya rasakan T4 - Sesuatu yang pemain tidak perlukan
    saya akan letak lagi point2 saya.. jika ada terjumpa perkara2 yang buat saya rimas lagi..Sekian terima kasih..

    Harap maklum.
    siamang,
    Ini dari pandangan saya yang baru mengetest server baru T4 selama 40 jam di server .com,

    1. Graphic memang menceriakan dengan warna2 dan background yang cute. Sesuai dengan jiwa saya yang muda ini. Takla seboring 3.6.

    2. Ianya memberi perasaan yang sama ketika saya baru mula2 bermain travian. Saya menjadi excited untuk mencuba bende2 yang baru ini. Selama 40 jam ini, saya merasakan hero saya lebih bermakna daripada hanya untuk dapatkan oasis pada permulaan game. Game pada dasarnya masih sama. Task telah bertukar kerana untuk menghantar hero ke adventure untuk mendapat keistimewaan tertentu(tangkap binatang di oasis .etc), perlukan titik perhimpunan pada awal permainan. Selain itu, selepas 10 adventure, saya boleh menjual barang2 yang diperolehi secara bidding. Selepas itu, permainan masih sama pada pendapat saya.

    3. Saya akui ini memang menjadi satu masalah bagi pemain yang mempunyai internet yang lembab terutamanya pemain Malaysia. Saya masih boleh terima lagi(saya hanya ada speed 1mb) kerana masih belum ada troop dan cata untuk testing hantar serangan berwave banyak, so saya tidak tahu camne speednya nanti. Tetapi di bahagian map memang terasa lembab loadingnya.

    4. Saya tak rasa kelainan dengan travian lama. Kecuali pada fungsi dan keefektifan heronya. Hero menjadi lebih menarik dan membantu untuk sumber pada awal game. Hero masih belum pernah mati, so tidak tahu camne kalau heronya mati nanti.

    5. Setuju dengan info ini.

    6. Masih belum layak mencuba untuk tahu best ke tak.

    7. Own personal opinion. T4 akan menarik minat new player, kerana mereka tidak akan menjadi mangsa bully old player sebab mereka boleh melakukan adventure2 untuk mendapatkan defend di awal permainan. Manakala di server 3.X di mana old player menguasai corak permainan yang rakus dari awal game dan menyebabkan pemain baru tidak sempat untuk belajar kerana menjadi mangsa farm dari awal permainan. Old player akan bersara tetapi new player tidak bertambah, ini akan merugikan pihak travian dan old player sendiri akan merasa bosan kerana dapat menguasai permainan dengan senang tanpa saingan.

    Selain itu, player yang bermain secara defend/sim tidak akan berasa bosan lagi untuk bermain sehingga akhir server. Tidaklah WW kite nanti hanya ada kurang dari 1 juta defend lagi.

  6. #6
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Bagi pendapat saya T4 nih memberikan kelebihan kepada pemain2 baru dan juga pemain2 yang bermain simcity...
    Dengan hilangnya keupayaan teuton untuk menyamun 20% sumber dari gua kecuali serangand engan wira...
    Memberikan peluang kepada pemain2 baru dan juga sim player tuk bernafas di awal server serta survive hingga akhir permainan...

    Sistem bidaan memberikan kelebihan yang besar kepada gold player untuk mendapatkan apa saja yang dikehendaki selagi sanggup meletakkan harga yang tinggi...
    Mungkin perlu ditukar cara bidaan untuk memberikan lebih keadilan kepada pemain2 lain yang tidak menggunakan gold atau bukan heavy gold user...

    Keseluruhannya T4 pasti menarik ramai pemain2 baru untuk mencuba sebab peluang untuk survive adalah tinggi berbanding dengan versi lama...

    Untuk teuton yang suka melatih askar hingga crop negatif, mkn menjadi masalah mencari sumber di awal permainan bila gua2 tidak lagi dapat dicerobhi seperti selalu...

  7. #7
    Koperal hakuna's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Payrock aje =)
    Posts
    25

    Default

    hurmmm... konklusion aku... T4 nie menarik.. tpi kalau lembap buat aku jdi tension... mungkin pihak travian leh mengurangkan kelembapan dengan kurgkan grafik pada web tue... soe..

    p/s : aku tetap support travian... jgn riso... =)
    askar adalah segalanya...
    main biar berani mati..
    jangan main style cuak..
    main msti bekerjasama..
    baru seronok untuk bersama..

  8. #8
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    mostly kalau tenet laju.. xde masalah.. tp korang faham2 la dengan kelajuan stimix or broadband malaysia


    "Never trust someone with mask"

  9. #9

    Default

    kalau T4 ade gpack, bole gak kurangkan loading pics tue

  10. #10
    GreatesT AttackeR
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    my
    Posts
    46

    Default

    Pendapat pasal T4

    Pros - fungsi2 baru pada pendapat aku bagus especially sistem auction, adventure, dan jgk attribute hero. Mempelbagaikan cara bermain..yup setuju pasal monopoly player2 lama yg akan menyebabkan player2 baru susah nk berkembang...dgn adanya T4 nih dorg ade kelebihan(mungkin dpt askar def di awal2 server @ capture binatang sbg def)

    Cons - map loading yg agak slow dan graphic yg agak berwarna-warni.. setuju dgn hyujinkaro kalo ade gpack yg lebih simple mcm version t.30-t.3.5

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •