Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 23 of 23

Thread: About artifak

  1. #21

    Default

    Quote Originally Posted by asadi MY1 View Post
    huh...payah jgk nk cri artifak nie...
    dah la plyer otai ramai dh...
    kite bdk bru blajr nie sush nk survive...
    lol...kalo org2 noob cam ak yg baru try maen travian mmg payah nk pegang...lg2 xtau strategy nk ambik camne..nk jaga crop...nk farm...port troop...tp bile ko da maen tok 3-4 server@pusingan ko akn belajar dr budak2 ally ko...kita sume bljar dari kekalahan...

  2. #22
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by asadi MY1 View Post
    huh...payah jgk nk cri artifak nie...
    dah la plyer otai ramai dh...
    kite bdk bru blajr nie sush nk survive...
    xpayah pun. depends on luck jugak. kalau artifak tu dekat dengan kampung kita sedap la jangan cari artifak yang jauh2. amek yang dekat je. try target amek artifak yang tak jadi rebutan kalau baru belajar main. sebab artifak camtu ramai orang nak. kalau dah banyak pengalaman or ramai membe backup defend takpe la. kalau tak, player baru2 kena buli je la so belajar amek artifak bese2 then defend . dah tere nanti, baru belajar target artifak best2 pulak. and kalau orang serang or kene attack satu ally pn, kompem dah reti nak defend pasal dah tahu selok belok nak defend.

    Quote Originally Posted by poker_F View Post
    lol...kalo org2 noob cam ak yg baru try maen travian mmg payah nk pegang...lg2 xtau strategy nk ambik camne..nk jaga crop...nk farm...port troop...tp bile ko da maen tok 3-4 server@pusingan ko akn belajar dr budak2 ally ko...kita sume bljar dari kekalahan...
    betul tu. belajar dengan membe2 yang dah tere. selalu bertanya kat kawan2 or bertanya kat forum. kompem cepat je jadi tere
    arcobaleno
    at your service

  3. #23

    Default

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post
    xpayah pun. depends on luck jugak. kalau artifak tu dekat dengan kampung kita sedap la jangan cari artifak yang jauh2. amek yang dekat je. try target amek artifak yang tak jadi rebutan kalau baru belajar main. sebab artifak camtu ramai orang nak. kalau dah banyak pengalaman or ramai membe backup defend takpe la. kalau tak, player baru2 kena buli je la so belajar amek artifak bese2 then defend . dah tere nanti, baru belajar target artifak best2 pulak. and kalau orang serang or kene attack satu ally pn, kompem dah reti nak defend pasal dah tahu selok belok nak defend.



    betul tu. belajar dengan membe2 yang dah tere. selalu bertanya kat kawan2 or bertanya kat forum. kompem cepat je jadi tere
    yup..like dat..btw tok travian 4 ni byk sgt kne invest duit la..slalu nye yg modal byk mmg naek cpt la...dgn barang2 g tok hero..skroll yg bid kaw2...so pada yg xde duit dpt brg sedap 2 jual la dulu...haha

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •