Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: About artifak

  1. #1

    Default About artifak

    aku nak tanya ni kalau aku ada 15c la kan , kalau nanti nk tawan artifak guna kampung hammer aku yang lain boleh ? tpi masalah leh ka kalau aku mau transfer artifak dari kampung hammer ke kampung 15c aku.... memang kena buat ka perbendaharaan kat 15c ? sbb pelek plak nk jadikan 15c sbagai kmapung hammer

  2. #2
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    boleh apa salahnye syarat utama ialah 1) hero hidup dan sihat 2) tahap treasury yg cukup 3) treasury kt kg asal musnah. kebanyakan pemegang artifak bina 3-4 treasury backup untuk mengalih artifak jika diserang


    "Never trust someone with mask"

  3. #3

    Default

    Kira treasury kena ada la kat kampung 15c(storage) aku tu kalau aku nk pindah artifak dari kampung hammer aku(yang atack dan tawan kampung natar) ke kampung 15c aku ? ada option la kalau nk transfer tu yek ?
    Tapi sesuai ka 15c jadi tpt simpan artifak ? selalu org simpan artifak kat mana ar kat kampung hammer @ storage ?

    Kat atas tu kira ada 2 soalan la

    thanks

  4. #4
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by einz90 View Post
    Kira treasury kena ada la kat kampung 15c(storage) aku tu kalau aku nk pindah artifak dari kampung hammer aku(yang atack dan tawan kampung natar) ke kampung 15c aku ? ada option la kalau nk transfer tu yek ?
    yup. perlu ada treasury kat kampung yang nak dipindahkan artifak tersebut dan tiada option untuk pindah artifak.

    apa yang anda perlu lakukan adalah seperti menawan artifak dari natar iaitu musnahkan treasury yang mengandungi artifak dan kirim hero dari kampung yang nak tawan artifak tu

    Quote Originally Posted by einz90 View Post
    Tapi sesuai ka 15c jadi tpt simpan artifak ? selalu org simpan artifak kat mana ar kat kampung hammer @ storage ?

    Kat atas tu kira ada 2 soalan la

    thanks
    tergantung artifak.besar atau kecil. kalau kecil, biasanya pemain akan buat treasury yang banyak supaya senang nak dipindahkan bila diserang musuh.

    kalau artifak besar, boleh simpan kat kg 15c sebab boleh support def yang banyak kalau kena serang sebab susah nak pindahkan artifak besar ke kampung2 lain (treasury level 20 mahal dan ambil masa utk dibuat).

    tapi kalau xmo simpan kat 15c pun xpe. tergantung keselesaan pemain sebenarnya :P harap ini dapat membantu.enjoy!!

  5. #5
    Koperal Akuhanyut's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ipoh
    Posts
    70

    Default

    erm... tumpang tanye... ape beza artifak durjana biasa dengan artifak durjana unik?
    aku tengok function dua2 macam same je.. cuma name je lain...


  6. #6
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Akuhanyut View Post
    erm... tumpang tanye... ape beza artifak durjana biasa dengan artifak durjana unik?
    aku tengok function dua2 macam same je.. cuma name je lain...
    beza durjana kecil dengan durjana unik ke? kalau dari apa yang ak tahu dan berdasarkan pengalaman, beza yang ketara adalah kecenderungan dapat efek positif or negatif.

    kalau unik susah nak dapat efek negatif dan selalu dapat efek yang bagus2. kalau durjana kecil boleh dapat efek positif or negatif (50-50).

    jadi, apa beza durjana kecil dan unik? maybe kecenderungan untuk dapat efek scope akaun atau kampung. scope artifak unik biasanya untuk akaun dan artifak kecil pula boleh scope kampung (paling sering) atau akaun (tergantung kepada nasib).

    kalau ada yang lebih tahu, boleh la tambah lagi atau perbetulkan mana2 yang salah harap ini dapat membantu anda.enjoy!!
    Last edited by arcobaleno; 05-11-2011 at 07:22 PM. Reason: salah info :p

  7. #7
    Koperal Akuhanyut's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ipoh
    Posts
    70

    Default

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post
    beza durjana besar dengan durjana unik ke? kalau dari apa yang ak tahu dan berdasarkan pengalaman, beza yang ketara adalah kecenderungan dapat efek positif or negatif.

    kalau unik susah nak dapat efek negatif dan selalu dapat efek yang bagus2. kalau durjana besar boleh dapat efek positif or negatif (50-50) manakala kalau kecik pun lebih kurang macam durjana besar (50-50).

    jadi, apa beza durjana kecil dan besar? maybe kecenderungan untuk dapat efek scope akaun atau kampung. scope artifak besar biasanya untuk akaun dan artifak kecil pula boleh scope kampung (paling sering) atau akaun (tergantung kepada nasib).

    kalau ada yang lebih tahu, boleh la tambah lagi atau perbetulkan mana2 yang salah harap ini dapat membantu anda.enjoy!!
    ooo... tenkiu sudi kongsi ilmu bro..


  8. #8
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    sama2.kalau ada salah dan khilaf,harap dimaafkan

  9. #9
    WW HoldeR IMMORTAL™'s Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Johor Bahru, Johor, Malaysia
    Posts
    114

    Default

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post
    beza durjana besar dengan durjana unik ke? kalau dari apa yang ak tahu dan berdasarkan pengalaman, beza yang ketara adalah kecenderungan dapat efek positif or negatif.

    kalau unik susah nak dapat efek negatif dan selalu dapat efek yang bagus2. kalau durjana besar boleh dapat efek positif or negatif (50-50) manakala kalau kecik pun lebih kurang macam durjana besar (50-50).

    jadi, apa beza durjana kecil dan besar? maybe kecenderungan untuk dapat efek scope akaun atau kampung. scope artifak besar biasanya untuk akaun dan artifak kecil pula boleh scope kampung (paling sering) atau akaun (tergantung kepada nasib).

    kalau ada yang lebih tahu, boleh la tambah lagi atau perbetulkan mana2 yang salah harap ini dapat membantu anda.enjoy!!
    Aku jawab ikut ape yang aku tau plak yer..aku pun xpasti mcm mane aku tau..tp ape yg aku tau;

    1- Artifak Durjana xde besar @ kecil, yg ade unik & kecik aje..
    2- Kesan Artifak Durjana kecil totally random..berubah setiap 24jam sekali..pernah aku pki 5hari in row dpt yg +ve..pastu bg mmber pki 5hari in row dpt yg -ve
    3- Artifak Durjana unik plak hanya memberikan kesan +ve aja..
    4- Kesan terhadap akaun @ kampung tu aku xpasti plak, sbb untuk art kecik aku rasa dia random juga..yg unik aku xtau..sbb xpena pakai

    myx? AloneTP
    my1 4gbps
    my1 4SGbps™
    my1 HM-BrO™
    myx6 SE-DSF
    myx5 [AoW]-€
    myx4 DSx|HQ™
    myx3 RG|HQ™
    myx2 NWOxBrO!
    myx1 F-CrZ|Z™

  10. #10
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    wah.aah la.ak pun baru perasan xde artifak besar.thanks atas pembetulannye.wkwkwk.penah pegang durjana unik n kecik.sebab tu xperasan xde artifak besar.ingatkan ada. patut la rasa sedap je menggoreng kat atas tu . seb bek ada yang perasan.kalau x, ramai la yang dapat ilmu sesat dari ak ni
    thanks atas pembetulan bro imm
    Last edited by arcobaleno; 05-11-2011 at 07:45 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •