Page 6 of 21 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 51 to 60 of 204

Thread: SE FAM and NE FAM Ready to WAR...?

  1. #51
    Koperal krochks's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Malaysia
    Posts
    91

    Default

    rasanya percaturan politik SW..

    Hapuskan ancaman dari SE supaya di masa WW nnt quadran SE sama sekali tidak akan berupaya mengancam kelancaran WW anak2 SW. Lgpun quadran mana yg berani mengancam dominan golongan SW jika bukan dari quadran SE.. sebab itu saya menggelarkan top ally di SE sebagai 'the brave SE'. Quadran lain bagaimana?? adakah yang berani menggoncang anak2 di SW??

    atau

    boleh jadi anak2 SW sudah nekad menghancurkan kekuatan di Quadran SE.. tp bagaimana keadaannya jika quadran SW dikeroyok sama 3 quadran lain?? pasti akan jadi seperti kisah silam.

    sekadar pandangan peribadi saya.
    we are more quality!!!

  2. #52
    Askar Picisan™ Sanji's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New World
    Posts
    1,050

    Default

    mungkin juga SW cuba untuk memancing hammer SE untuk keluar


    "Never trust someone with mask"

  3. #53
    Staff Sarjan
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    188

    Default

    Quote Originally Posted by krochks View Post
    rasanya percaturan politik SW..

    Hapuskan ancaman dari SE supaya di masa WW nnt quadran SE sama sekali tidak akan berupaya mengancam kelancaran WW anak2 SW. Lgpun quadran mana yg berani mengancam dominan golongan SW jika bukan dari quadran SE.. sebab itu saya menggelarkan top ally di SE sebagai 'the brave SE'. Quadran lain bagaimana?? adakah yang berani menggoncang anak2 di SW??

    atau

    boleh jadi anak2 SW sudah nekad menghancurkan kekuatan di Quadran SE.. tp bagaimana keadaannya jika quadran SW dikeroyok sama 3 quadran lain?? pasti akan jadi seperti kisah silam.

    sekadar pandangan peribadi saya.
    xixixixi...
    yang nyerang SE duluan om...
    padahal enak-enak maen sim city eh diserang...

  4. #54
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by krochks View Post
    rasanya percaturan politik SW..

    Hapuskan ancaman dari SE supaya di masa WW nnt quadran SE sama sekali tidak akan berupaya mengancam kelancaran WW anak2 SW. Lgpun quadran mana yg berani mengancam dominan golongan SW jika bukan dari quadran SE.. sebab itu saya menggelarkan top ally di SE sebagai 'the brave SE'. Quadran lain bagaimana?? adakah yang berani menggoncang anak2 di SW??

    atau

    boleh jadi anak2 SW sudah nekad menghancurkan kekuatan di Quadran SE.. tp bagaimana keadaannya jika quadran SW dikeroyok sama 3 quadran lain?? pasti akan jadi seperti kisah silam.

    sekadar pandangan peribadi saya.
    wow.semakin banyak prediksi peribadi ni xsabar nak tengok apa yang bakal terjadi nanti

    Quote Originally Posted by Sanji View Post
    mungkin juga SW cuba untuk memancing hammer SE untuk keluar
    adakah pancingan anak2 SW berjaya? masih menunggu tindakan dari ally2 SE ni. baru la leh pegang title "the brave SE" seperti yang dikatakan krochks

    Quote Originally Posted by Dr.Azharì View Post
    xixixixi...
    yang nyerang SE duluan om...
    padahal enak-enak maen sim city eh diserang...
    kalau udah disenggol, hajar aja om. ga usah tunggu2 lagi.ntar bahaya kalau dibiarin lama2
    arcobaleno
    at your service

  5. #55

    Default

    @krochks : main di SE ya? id apa bos?
    bole dong join SE buat lawan SW

  6. #56

    Default

    @krochks : sy maen travian om .... nga lagi maen catur.............. wuakakaka

  7. #57
    Koperal krochks's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Malaysia
    Posts
    91

    Default

    saya main travian sambil juga bermain catur..

    Quote Originally Posted by Maximum View Post
    @krochks : main di SE ya? id apa bos?
    bole dong join SE buat lawan SW
    rasanya ini master plan di SW.. haha salam perkenalan yaa

    Quote Originally Posted by Sanji View Post
    mungkin juga SW cuba untuk memancing hammer SE untuk keluar
    boleh jadi jugak mcm ni..
    Last edited by arcobaleno; 05-27-2011 at 01:44 AM. Reason: multiple posting
    we are more quality!!!

  8. #58

    Default

    @ krochks
    salam kenal bos
    btw bos, kalo baru bbrp member SE dan SW saling "sentuh" dan anda sudah "mengajak" atau "berandai andai" supaya SW di keroyok sama 3 quad.
    maka saya jg sudah mengerti seberapa hebatnya "The Brave SE" yg anda maksud, hahaha

  9. #59
    Koperal krochks's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Malaysia
    Posts
    91

    Default

    jgn bgitu om, itu cuma prediksi peribadi saya saja, jika tiada andaian, kan tidak sederas skrg kita berbalas balas post.. kalau om merasakan tiada ancaman, santai aja main travian na.. saya percaya kita semua bebas membuat prediksi sendiri..

    peratus agak kecil untuk 3 quad mengepung SW.. sedangkan topic thread ini juga NE fam vs SE fam.. bagaimana mungkin mendirikan pakatan mengepung SW.. satu lagi fakta SW itu sendiri konfed ama Ally di NE.. bagaimana boleh terjadi?? rilek aja bermain sim..
    we are more quality!!!

  10. #60

    Default

    ea... ea... ea... rameeeee
    dah om Maximum sebelum SW di raba2 mendingan SW ngeraba dl om

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •