Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: naekkan ciri2 utk wira..

  1. #1

    Question naekkan ciri2 utk wira..

    kawan2,sape boleh tlg bgtau aku appe ciri2 yg perlu dinaekkan utk wira..
    ak de 3 akaun.. sume puak ak pkai..
    nak naekkan Kekuatan berperang,Bonus serangan,Bonus pertahanan,Sumber
    ape yg paling pnting utk setiap puak..
    stakat ni aku xnaekkan pape pon walaupon sume da tahap 2,3..
    harap,sume boleh bantu aku..

  2. #2
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    tergantung kepada pemain sebenarnya. kalau pemain suka bermain secara defense, boleh naikkan bonus pertahanan dulu dan bila dah penuh boleh naikkan yang lain plak.

    kalau main secara attack, dan banyak askar, dianjurkan naikkan bonus serangan dulu. dan bila bonus serangan dah penuh, baru naikkan kekuatan berperang dan seterusnya.

    sumber plak boleh dinaikkan mengikut keperluan pemain.kalau pemain memerlukan peningkatan produksi sumber, boleh la menaikkan sumber
    arcobaleno
    at your service

  3. #3

    Default

    ok2..
    thank u bro..

  4. #4
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    welcome.enjoy!!
    arcobaleno
    at your service

  5. #5

    Default

    better awal2 naek kekuatan berperang...so that kurang sket mata kesihatan die tolak time mengembara....btw up 2 u


    http://www.travian.com.my/?uc=my1_1021

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by poker_F View Post
    better awal2 naek kekuatan berperang...so that kurang sket mata kesihatan die tolak time mengembara....btw up 2 u


    http://www.travian.com.my/?uc=my1_1021
    tp mmg ak da naekkan kekuatan berperang pon bro..
    ape beza kekuatan berperang dgn bonus serangan??
    tlg terangkn cket..
    ak xpaham la..

  7. #7

    Default

    kekuatan berperang 2 mcm kekuatab hero ko la..exmple: belantan kekuatan berperang die 40 kn...same la mcm 2...kalo bonus serangan 2 mksud nye bonus serangan dr askar2 ko skali...exmple: ko bwk 100 blntan n wira...100 x 40(kekuatan belantan)=4000...kalo bonus serangan ko 1% ..1%/100 x 4000 = 40 bonus srangan...lebih kurang cam 2 la
    kalo salah tlg betul kn


    nk start baru ts1?gune ni
    http://www.travian.com.my/?uc=my1_1021

  8. #8
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by poker_F View Post
    better awal2 naek kekuatan berperang...so that kurang sket mata kesihatan die tolak time mengembara....btw up 2 u

    http://www.travian.com.my/?uc=my1_1021
    sebab tu saya cakap tergantung player sebenarnya kalau nak naikkan kekuatan berperang,pada pendapat saya boleh di tambah guna item je dan kalau kesihatan dah berkurang boleh guna item krim ubat. boleh guna kreativiti/strategi masing2 untuk sesuaikan dengan cara anda bermain.

    Quote Originally Posted by Blitzard7 View Post
    tp mmg ak da naekkan kekuatan berperang pon bro..
    ape beza kekuatan berperang dgn bonus serangan??
    tlg terangkn cket..
    ak xpaham la..
    kalau kekuatan berperang, akan affect pada hero sahaja. fungsinya untuk meningkatkan poin serangan hero tersebut dan mengurangkan kerugian nyawa sewaktu melakukan pengembaraan. ia boleh dinaikkan dengan menambah atribut kekuatan berperang dan boleh juga dengan menggunakan item tangan kanan dan kiri.

    kalau bonus serangan, akan affect seluruh askar yang didampingi oleh hero anda sewaktu menyerang. so lebih banyak askar yang anda ada,lebih banyak poin serangan yang anda dapat.ini berguna jika anda ingin melakukan serangan ke atas musuh untuk mendapatkan poin serangan yang tinggi.
    arcobaleno
    at your service

  9. #9

    Default

    sebab tu saya cakap tergantung player sebenarnya kalau nak naikkan kekuatan berperang,pada pendapat saya boleh di tambah guna item je dan kalau kesihatan dah berkurang boleh guna item krim ubat. boleh guna kreativiti/strategi masing2 untuk sesuaikan dengan cara anda bermain.
    mmg btol...tp kadang2 item payah nk dpt...n kalo nk beli sure2 la paling kurang pon 20 gold...haha..same la ngan krim ubat..awal2 mmg mahal..huhu

  10. #10
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    haha. timing kena betul la kalau nak bid kat lelongan. cuba try cari time orang jarang online ke.baru leh dapat murah
    arcobaleno
    at your service

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •