Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Cara dan strategi permainan t4

  1. #11

    Default

    hmm...tp bab barang yg x sepatutnye beli 2...ak kurang stuju la..sangkar acctually antara bg penting..xtau...bg ak je la...hahaha

  2. #12

    Default

    ok la. aku kuarla sikit lagi hint. kenapa aku cakap x penting? sebab org guna sangkar awal2 merugikan. kenapa? sebab dgn berape kerat je binatang korang dapat def ke?

    kenapa sangkar amat berguna lak?

    1- untuk melindungi artifak.
    2- untuk pembinaan world wonder.

    binatang alam x menggunakan crop/perhour. jadi korang akan save banyak masa dan tenaga. DENGAN SYARAT:

    korang beli sangkar di dalam nilai yg besar. contohnya: 10 ribu sangkar.

    average harga sangkar ialah 100-200 bagi setiap satu dan jika kite amek nilai dia sebagai 100 silver x 10 ribu sangkar. jadi anda akan menghabiskan di dalam rm1000 untuk membeli sangkar sahaja.

    tp kalau org da gile gold ape salahnye nak menang sangat. 10k crop per hour korang dapat kurangkan adelah amat bermakna. dan penggunaan pada awal game xbegitu memberi impak yg besar. kalau setakat kurang dari 50 sangkar guna teuton yg betul2 kuat xkan takut untuk terus menyerang.

    anyway aku suke T4 sebab atleast aku ade sikit cabaran. kalau dulu xramai tau strategi. skang same gak. semua men ikut sedap je.tp atleast dorang gile gold dan aku lihat sebagai satu cabaran positif. org nak kampung die pun nak gak kampung. kite buat perayaan die beli hasil seni. yang untung TRAVIAN jugak. haha. atleast bace panduan yg diberikan pade hasil seni. max cap adelah 5k mata budaya.

    strategi pada dasar nye, dari pandangan aku adelah minimum risk and maximum impact. with lower cost and tremendous result. itulah strategi. kalau nak main gold je bek xpayah men strategi game.

    maybe ade haters cakap ala aku jeles x de duet bnyk sgt ke ape. tp tunggu. i am getting sponsored to play this game and to build new strategy. i can make more output and with lower cost to play rather than spend a lot of money clicking something which u call it strategy? lol?

    with regards and only my 2 cent.
    Last edited by j0k3r; 07-19-2011 at 05:28 AM.

  3. #13

    Default

    Quote Originally Posted by j0k3r View Post
    ok la. aku kuarla sikit lagi hint. kenapa aku cakap x penting? sebab org guna sangkar awal2 merugikan. kenapa? sebab dgn berape kerat je binatang korang dapat def ke?

    kenapa sangkar amat berguna lak?

    1- untuk melindungi artifak.
    2- untuk pembinaan world wonder.

    binatang alam x menggunakan crop/perhour. jadi korang akan save banyak masa dan tenaga. DENGAN SYARAT:

    korang beli sangkar di dalam nilai yg besar. contohnya: 10 ribu sangkar.

    average harga sangkar ialah 100-200 bagi setiap satu dan jika kite amek nilai dia sebagai 100 silver x 10 ribu sangkar. jadi anda akan menghabiskan di dalam rm1000 untuk membeli sangkar sahaja.

    tp kalau org da gile gold ape salahnye nak menang sangat. 10k crop per hour korang dapat kurangkan adelah amat bermakna. dan penggunaan pada awal game xbegitu memberi impak yg besar. kalau setakat kurang dari 50 sangkar guna teuton yg betul2 kuat xkan takut untuk terus menyerang.

    anyway aku suke T4 sebab atleast aku ade sikit cabaran. kalau dulu xramai tau strategi. skang same gak. semua men ikut sedap je.tp atleast dorang gile gold dan aku lihat sebagai satu cabaran positif. org nak kampung die pun nak gak kampung. kite buat perayaan die beli hasil seni. yang untung TRAVIAN jugak. haha. atleast bace panduan yg diberikan pade hasil seni. max cap adelah 5k mata budaya.

    strategi pada dasar nye, dari pandangan aku adelah minimum risk and maximum impact. with lower cost and tremendous result. itulah strategi. kalau nak main gold je bek xpayah men strategi game.

    maybe ade haters cakap ala aku jeles x de duet bnyk sgt ke ape. tp tunggu. i am getting sponsored to play this game and to build new strategy. i can make more output and with lower cost to play rather than spend a lot of money clicking something which u call it strategy? lol?

    with regards and only my 2 cent.
    yup mmg betul ko ckp kalo awal2 mcm rugi...tp ko kene pandai2 pilih askar yg nk capture la...xkan nk ambik tikus kot..atleast paling cikai babi liar la...mcm ak awal2 seacrh 1 map cari gajah trus....

  4. #14

    Default

    ade care sebenarnye untuk tgkp binatang buas pastu kurangkan penggunaan sangkar. aku xnak explain bahagian 2 sebab da ade org explain da. jadi korang leh cari la mane2 org 2 explain.

    selalunye lepas balik pengembaraan org terus pakai sangkar x kumpul . klu org teuton tgk dienye def sikit die lagi gembire untuk farm.

  5. #15

    Default

    harap2 sape yg bace panduan ni dan komen aku xterase. aku kalau komen mmg org akan perasan aku ni mcm bagus2 je. tp sbnarnye x. klu kite duduk lepak minum satu table ko tgk aku ni seorang yg peramah. cume care penyampaian aku berbeza mengikut org dan seperti penafian dalam panduan ni. semuanya adalah pandangan aku.

  6. #16
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    thumbs up bro,

  7. #17
    Lans Koperal
    Join Date
    May 2011
    Posts
    21

    Default thanks bro joker all forum member

    sy dah dpt bukak kg kat greyzone TS1...mmg bernasib baik..huhu

  8. #18

    Default

    Quote Originally Posted by ctlee3 View Post
    jok3r , mari join my account in ts6 cherry pie, nak join ally SEAL tak?


    SEAL is nothing!!!! NSA the GREATEST la bro...
    ko sendiri Cata aku pun tak lepas2... otai ape..

  9. #19
    GreaT RuleR MoNTeL's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    49

    Default

    panduan yang bagus dari j0k3r, tak sabar nak baca edisi seterusnya

    aku memang setuju hasil seni memang merosakkan game ni pasal dulu2 pemain top raider akan jadi pemain yang mempunyai populasi besar pasal mereka mampu buat perayaan besar non-stop

    tapi sekarang kita boleh nampak pemain yang simcity tak rompak banyak pun boleh bukak jumlah kampung yang jauh lebih banyak dari topraider sendiri

    so sekarang walaupun aku banyak medal purple dan perayaan besar non-stop, tetap tak boleh nak kejar jumlah kampung pemain-pemain heavy gold user
    hi kawan2!

  10. #20
    Permanent Fail
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Germany
    Posts
    5

    Default

    Wah! itu adalah satu dude berita baik

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •