Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Taktik untuk sim?

  1. #1
    Prebet Hydrogen Dragon's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    In the thin air feeding the nature's troop
    Posts
    7

    Default Taktik untuk sim?

    Nak tny sape2 yg berpengalaman dlm travian ni..ad x tips utk berjaya sebagai pemain yg bermain ala2 simcity?

    jika ada bagaimana caranya?

  2. #2
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    buat penempatan jauh dari org, cth (200, 200) ke. pastu bgnkan ibukota semaksimumnye terutama sumber dia, kalo boleh at least lvl 17 semua, pastu boleh la buat perancangan lain

  3. #3
    Lans Koperal shadow's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    K.Damansara
    Posts
    34

    Default

    bru aku tau cam mane nak maen sim city.test lah nak simcity

  4. #4
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    tp jgn underestimate org yg main sim ni, kalo kena cara, biasa diaorg yg ada hammer besar,

  5. #5
    Koperal Akuhanyut's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ipoh
    Posts
    70

    Default

    Quote Originally Posted by Tun Perak View Post
    tp jgn underestimate org yg main sim ni, kalo kena cara, biasa diaorg yg ada hammer besar,
    contoh nya Player Top Sim server speed lepas..
    Pop Besar (88 kg kalau x salah aku), Troops orang tengok pun gerun..
    Last edited by Akuhanyut; 07-01-2011 at 12:39 AM. Reason: quote tak kluar dengan betul


  6. #6
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Hydrogen Dragon View Post
    Nak tny sape2 yg berpengalaman dlm travian ni..ad x tips utk berjaya sebagai pemain yg bermain ala2 simcity?

    jika ada bagaimana caranya?
    sim city utk bermain dengan aman damai or sim city utk dapat pop besar? kalau aman damai,park kg jauh2 dan main la dengan tenang kat sana.

    kalau sim utk naikkan pop tu, cara paling mustajab ialah activate gold plus, queue bangunan sampai limit and klik cepatkan utk siapkan bangunan.hahaha (cara ini xdigalakkan sebab boleh memudaratkan duit poket anda dengan cepat)
    arcobaleno
    at your service

  7. #7
    Lans Koperal
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    34

    Default

    kejam2..


  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post
    sim city utk bermain dengan aman damai or sim city utk dapat pop besar? kalau aman damai,park kg jauh2 dan main la dengan tenang kat sana.

    kalau sim utk naikkan pop tu, cara paling mustajab ialah activate gold plus, queue bangunan sampai limit and klik cepatkan utk siapkan bangunan.hahaha (cara ini xdigalakkan sebab boleh memudaratkan duit poket anda dengan cepat)
    woot3...2 kene de sponsor gold besar leh la...haha..tp kalo nk sim x raid brjanggut gak la awal2 nk tgu resos

  9. #9
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    main sim city....??? bes jer bunyi....
    aku pnah main gak sim city, tp pops x la besar mne, dpt top 80 jer.... coz main manual n non golded...
    tp main sim city, nak sedap kna pkai rom...
    pilih 15c yg de oasis 150% crop, mesti korg boley buat hammer besar giler.....
    aku dr mula game sampai art kuar (50 ary server jalan) lansung xdak troop att atau deff...
    biasa la, kelebihan port jauh...
    slps art, aku mula buat full latihan askar empayar + kesatria jeneral + cata + Ram.....
    pkai berek besar plak tu, hehe.....
    dpt la hit WW dengan jumlah 95k imperian, 45k Kesatria jeneral, 7k cata, 1k ram....
    maklumlah, non gold player... hehe
    Last edited by Ezzuddeen; 07-08-2011 at 11:58 AM.

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    main sim city....??? bes jer bunyi....
    aku pnah main gak sim city, tp pops x la besar mne, dpt top 80 jer.... coz main manual n non golded...
    tp main sim city, nak sedap kna pkai rom...
    pilih 15c yg de oasis 150% crop, mesti korg boley buat hammer besar giler.....
    aku dr mula game sampai art kuar (50 ary server jalan) lansung xdak troop att atau deff...
    biasa la, kelebihan port jauh...
    slps art, aku mula buat full latihan askar empayar + kesatria jeneral + cata + Ram.....
    pkai berek besar plak tu, hehe.....
    dpt la hit WW dengan jumlah 95k imperian, 45 Kesatria jeneral, 7k cata, 1k ram....
    maklumlah, non gold player... hehe
    hahaha..ko otai xpe...lol

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •