Results 1 to 8 of 8

Thread: Oasis & Haiwan (T4)

  1. #1

    Default Oasis & Haiwan (T4)

    Ade beberapa soalan tentang oasis n haiwan...

    1. adekah kekuatan haiwan di oasis meningkat dari semasa ke semasa???
    2. bilangan haiwan di oasis random ker???
    3. biasenye gajah muncul di oasis yg mane???(so far jumpa kat tanah liat n kayu)
    4. berapakah mata serangan yg dpt jika membunuh haiwan???
    5. jika tangkap haiwan kemudian lepaskan, haiwan tu pergi ke mana???
    6. brape produksi sumber di oasis dlm masa sejam???
    7. adekah lagi byk haiwan, lagi cepat sumber meningkat???
    8. ape akibatnya menyerang oasis yg ditakluk sendiri???
    9. jika rumah agam wira pada tahap 10 saya takluk oasis kemudian player lain takluk oasis saya, adekah saya boleh takluk oasis tu kembali atau perlu upgrade rumah agam wira pada tahap 15 dulu???

    TQ

  2. #2

    Default

    Quote Originally Posted by freeze View Post
    Ade beberapa soalan tentang oasis n haiwan...

    1. adekah kekuatan haiwan di oasis meningkat dari semasa ke semasa???
    2. bilangan haiwan di oasis random ker???
    3. biasenye gajah muncul di oasis yg mane???(so far jumpa kat tanah liat n kayu)
    4. berapakah mata serangan yg dpt jika membunuh haiwan???
    5. jika tangkap haiwan kemudian lepaskan, haiwan tu pergi ke mana???
    6. brape produksi sumber di oasis dlm masa sejam???
    7. adekah lagi byk haiwan, lagi cepat sumber meningkat???
    8. ape akibatnya menyerang oasis yg ditakluk sendiri???
    9. jika rumah agam wira pada tahap 10 saya takluk oasis kemudian player lain takluk oasis saya, adekah saya boleh takluk oasis tu kembali atau perlu upgrade rumah agam wira pada tahap 15 dulu???

    TQ
    1: kekuatan haiwan oasis sama saja
    2: xsilap ak random
    3: random xsilap ak...
    4: mata serangan mngikut crop haiwan tersebut...refer kt sini http://t4.answers.travian.com.my/index.php?aid=109
    5: haiwan 2 akan hilang la...
    6: xpasti
    7pasti
    8:jika serang oasis sndri xde effect pon sbb dikira ambil resos sendri...kalo org lain serang oasis ko kire mcm ambik resos ko la
    9:kalo org takluk so kire rumah agam ko leh ambik oasis lain la...ko leh takluk balek oasis 2

    betul kn kalo salah...

  3. #3
    Lans Koperal shadow's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    K.Damansara
    Posts
    34

    Default

    btol lah tu.xder slah.sume btol.100%

  4. #4

    Default

    rentetan dr soalan no. 9, kalo rumah agam wira tahap 10 lepas tu dh takluk oasis, boleh ke g kat rumah agam wira pastu cancelkan oasis tu then takluk oasis lain???

  5. #5
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by freeze View Post
    rentetan dr soalan no. 9, kalo rumah agam wira tahap 10 lepas tu dh takluk oasis, boleh ke g kat rumah agam wira pastu cancelkan oasis tu then takluk oasis lain???
    yup2. boleh
    arcobaleno
    at your service

  6. #6
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    246

    Default

    Quote Originally Posted by freeze View Post
    Ade beberapa soalan tentang oasis n haiwan...

    7. adekah lagi byk haiwan, lagi cepat sumber meningkat???

    TQ
    Kalau x silap,,sama je,,,lagi habis bnyak tanaman ade la,,huhuhuh,,,seperti Askar....

  7. #7
    Lans Koperal
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    32

    Default

    Quote Originally Posted by Landsay View Post
    Kalau x silap,,sama je,,,lagi habis bnyak tanaman ade la,,huhuhuh,,,seperti Askar....
    mungkin pandangan aku setuju dgn soalan tu..biasanya..kalau aku attack yg banyak haiwan ni..mmg full dapat 1k setiap sumber..kalau yg sikit ni,xder sgt..atau, mungkin sebab org xberani attack yg byk haiwan..sbb tu byk sumber..yg xder haiwan..org berani attack..jadi,org akan berebut oasis tu..dan sumber pun kena bahagi skit sorg kot

  8. #8
    Lans Koperal Indonesia's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Malang, East Java, Indonesia
    Posts
    27

    Default

    3. biasenye gajah muncul di oasis yg mane???(so far jumpa kat tanah liat n kayu)
    berdasar pengalaman pribadi saya pernah dapat gajah di oasis 25% gandum.
    namun biasanya random.
    jika anda beruntung mencari satu-satu good luck

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •