Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: masa utk artifak spawn

  1. #1
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default masa utk artifak spawn

    tumpang tanya semua,adakah masa utk artifak keluar bg satu2 server versi T4 adalah sama dengan masa utk artifak keluar di T3.6?? sama ada di normal atau speed... adakah T4 punya artifak akan kuar lebih awal drpd kebiasaan??

    sbb ak main dkt Uk speed server version T4, dlm 40 hari jea game jalan, artifak da keluar, kira dlm 41 hari game jalan, dh leh amik artifak.. kalo myx biasanya 50 hari lebih, bru art kuar.. mohon penjelasan
    Last edited by arcobaleno; 10-22-2011 at 12:38 AM.

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  2. #2
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    masa untuk artifak bg server t3.6 tidak sama dengan t4. sila rujuk di bawah untuk jawapan. sekian

    T3.6
    • server normal 1x:
      1. ~130 hari untuk artifak
      2. ~260 hari untuk WW
      3. BP plak release ~2 minggu selepas WW.
    • server speed 3x:
      1. ~50 hari untuk artifak
      2. ~100 hari untuk WW
      3. BP plak release ~1 minggu selepas WW



    T4
    • server normal 1x:
      1. tepat pada hari ke 111 untuk artifak
      2. tepat pada hari ke 222 untuk BP
    • server speed 3x:
      1. tepat pada hari ke 40 untuk artifak
      2. tepat pada hari ke 83.33333 untuk BP
    arcobaleno
    at your service

  3. #3
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post
    masa untuk artifak bg server t3.6 tidak sama dengan t4. sila rujuk di bawah untuk jawapan. sekian

    T3.6
    • server normal 1x:
      1. ~130 hari untuk artifak
      2. ~260 hari untuk WW
      3. BP plak release ~2 minggu selepas WW.
    • server speed 3x:
      1. ~50 hari untuk artifak
      2. ~100 hari untuk WW
      3. BP plak release ~1 minggu selepas WW



    T4
    • server normal 1x:
      1. tepat pada hari ke 111 untuk artifak
      2. tepat pada hari ke 222 untuk BP
    • server speed 3x:
      1. tepat pada hari ke 40 untuk artifak
      2. tepat pada hari ke 83.33333 untuk BP
    kan btol, t4 pyer artifak makin cepat kuar... huhu hampeh...

    one more bro, ak nk tye..
    ak tgok dkt guide, ak amik contoh helmet hero yg dpt kurgkan masa latihan dkt berek tuh.. dkt guide nama dia n funtion dia cmni :

    Helmet of the Mercenary - Training time in barracks reduced by 10%.
    Helmet of the Warrior - Training time in barracks reduced by 15%.
    Helmet of the Archon - Training time in barracks reduced by 20%

    ianya adalah satu jenis helmet, tp ada 3 lvl yg berbeza.. so bila kita beli helmet ni, kita akan dpt Helmet of the Mercenary yg akan cut 10% masa latihan di berek... tp cmne yer nk upgarde Helmet of the Mercenary td ni, smpai naik kepada Helmet of the Archon yg akan cut 20% masa latihan kt berek?? minta penjelasan bro, pemain noob bertanya

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  4. #4
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    246

    Default


    • Topi Askar Upahan
      Tempoh latihan di Berek dikurangkan sebanyak 10%.
    • Topi Pahlawan
      Tempoh latihan di Berek dikurangkan sebanyak 15%.
    • Topi Pemerintah
      Tempoh latihan di Berek dikurangkan sebanyak 20%.
    Beli la kat lelong tu,,,klau x dek,,,pandai2 la gi pengembaraan tuk cari Helmet tu....
    Last edited by Landsay; 10-22-2011 at 06:14 PM.

  5. #5
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post

    Helmet of the Mercenary - Training time in barracks reduced by 10%.
    Helmet of the Warrior - Training time in barracks reduced by 15%.
    Helmet of the Archon - Training time in barracks reduced by 20%

    ok.untuk jawab soalan yang ni. kena tahu dulu level setiap helmet.
    • Helmet of the Mercenary - Training time in barracks reduced by 10% (level 1)
    • Helmet of the Warrior - Training time in barracks reduced by 15% (level 2)
    • Helmet of the Archon - Training time in barracks reduced by 20% (level 3)


    so, bila dah tahu level helmet tu. kita perlu tahu bila item2 tersebut akan spawn di dalam server.ada hari tertentu untuk item level 1, level 2 and level 3 keluar sewaktu kita membuat pengembaraan.

    untuk server normal 1x
    • item untuk level 1 akan keluar dari awal server hingga usia server mencapai hari ke 75.
    • item untuk level 2 akan keluar pada hari ke 75-165
    • item untuk level 3 akan keluar pada hari ke 165 dan ke atas

    untuk server speed 3x
    • item untuk level 1 akan keluar dari awal server hingga usia server mencapai hari ke 25
    • item untuk level 2 akan keluar pada hari ke 25-55
    • item untuk level 3 akan keluar pada hari ke 55 dan ke atas

    *maybe terdapat selisih +/- 5 hari pada angka2 diatas.

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    tp cmne yer nk upgarde Helmet of the Mercenary td ni, smpai naik kepada Helmet of the Archon yg akan cut 20% masa latihan kt berek?? minta penjelasan bro, pemain noob bertanya
    anda tidak boleh upgrade dengan cara apa2 pun untuk dapat item level 2 dan 3 tu. hanya perlu tunggu hari2 yang saya sebutkan di atas dan buat pengembaraan atau beli dekat auction tu jika ada player lain yang menjualnya.harap ini membantu.sekian
    Last edited by arcobaleno; 10-22-2011 at 07:01 PM. Reason: update jawapan
    arcobaleno
    at your service

  6. #6
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    246

    Default

    arcobaleno , jawapan yang terbaik,,, ^_^

  7. #7
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    thanks mr Landsay
    arcobaleno
    at your service

  8. #8
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default


    anda tidak boleh upgrade dengan cara apa2 pun untuk dapat item level 2 dan 3 tu. hanya perlu tunggu hari2 yang saya sebutkan di atas dan buat pengembaraan atau beli dekat auction tu jika ada player lain yang menjualnya.harap ini membantu.sekian
    oke bro, yg pasal senarai hari2 mende tu respawn bru ak tahu kt sini... thanks bro

    atau beli dekat auction tu jika ada player lain yang menjualnya
    kiranya, dkt auction tu pun nnti akan appear nama yg mcm ni jgak la yerr??

    >Topi Askar Upahan

    >Topi Pahlawan

    >Topi Pemerintah
    tp yg peliknyer, x penah lak ak jumpa topi yg lvl 2 ngn 3 dijual.. cuma topi lvl 1 jer byk.. haha sabo je la..ak dh main speed server versi T4 ni, dh smpai BP dh skg.. tp helmet ak masih di lvl 2... x dpt2 naik lvl 3.. haha..

    thanks Mod atas kesudian menjawab my Question... hehe

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

  9. #9
    Kapten arcobaleno's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    in my room
    Posts
    544

    Default

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    kiranya, dkt auction tu pun nnti akan appear nama yg mcm ni jgak la yerr??
    yup2.akan ikut nama helmet tu. dia tak tulis level 1, 2 or 3 pun. so kena pandai cari la

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    tp yg peliknyer, x penah lak ak jumpa topi yg lvl 2 ngn 3 dijual.. cuma topi lvl 1 jer byk.. haha sabo je la..ak dh main speed server versi T4 ni, dh smpai BP dh skg.. tp helmet ak masih di lvl 2... x dpt2 naik lvl 3.. haha..
    haha.benda biasa la tu. susah jumpe kat auction er? sebab kalau orang jumpe item macam helmet tu yang level 2 or 3, orang jarang nak jual, kompem diorang nak pakai.lagi2 efek reduce training time kat barrack. lain la kalau item untuk right hand yang kena sesuaikan berdasarkan tribe yang dipakai. kompem2 orang jual je sebab diorang xleh pakai

    Quote Originally Posted by Ezzuddeen View Post
    thanks Mod atas kesudian menjawab my Question... hehe
    no prob bro. kalau dah tere ngan T4, leh r bantu2 jawab plak kalau ada player baru nk belajar main.bukan mod je yang leh jawab.sume orang boleh tolong jawab.rajin atau x je la
    arcobaleno
    at your service

  10. #10
    Kapten Ezzuddeen's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    (400l400)
    Posts
    509

    Default

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post

    no prob bro. kalau dah tere ngan T4, leh r bantu2 jawab plak kalau ada player baru nk belajar main.bukan mod je yang leh jawab.sume orang boleh tolong jawab.rajin atau x je la
    tu la bro, jd new player balik dgn pelancaran T4 nih.. haha.. bila tau T3.6 xkn wujud lg, bru la mula berjinak2 ngn T4.. kalo ade lg T3.6 x layan nyer T4 ni.. haha.. T4 makan byk Gold time awal2, terutama utk item hero... huhu..

    Quote Originally Posted by arcobaleno View Post
    haha.benda biasa la tu. susah jumpe kat auction er? sebab kalau orang jumpe item macam helmet tu yang level 2 or 3, orang jarang nak jual, kompem diorang nak pakai.
    bro serius ak ckp, sepanjang ak layan T4 Speed server ni, ak x penah jumpa dlm adventure helmet utk berek, ngn helmet utk kandang kuda... ak dpt helmet2 tu pon dkt auction.. tye kt mmber, dy jwb helmet xleh jumpa dkt adventure, kene beli kt auction.. ni la cara admin cri makan lebih, org kene tukar Gold jd silver plak.. haha.. mmg x pnah dpt dlm adventure... ade ke helmet jd bounty dlm adventure?
    Last edited by Ezzuddeen; 10-23-2011 at 02:39 AM. Reason: Correct the error :)

    "EVERY RELIGION HAS A DISTINCTIVE QUALITY AND DISTINCT QUALITY OF ISLAM IS MODESTY"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •