Results 1 to 6 of 6

Thread: 3 soalan

  1. #1

    Question 3 soalan

    sy main my3...

    1) kita main travian nie...berhabis masa n duit sume..apa y kita dpt bila mng ww? adakah just kepuasaan?

    2) camna nk cancelkn balik tanda y dlm peta? aku tandakan petak..tp x tau nk ilangkan balik..hehe

    3) ntuk attacker...mana y ag better?
    bina 90k askar kapak....or 30k teutonik? quality or quantity?

    4) camna nk wat pautan? xpandai nk isi..huu

    5) bg gold user...kita dpt hindarkn askar sekali je kan ? kalu dtg 2 wave...wave pertama kita dpt elak..tp wave ke 2..kita terdedah pada serangan..kan?

    6) knapa org kata kita chief kg...sume level 1 balik? tp bila aku chief....aku dpt tanaman sume lvl 10...bngunan sume tinggi2 je lvl nya...konpius je

    regards...noobiest
    Last edited by paleposh; 01-31-2012 at 03:11 PM.

  2. #2

    Default

    ni jawapan dari aku yg noob ini

    1) Try main dan menang, pastu gitau kitorang ape ko dapat. Thx
    2) http://help.travian.com/index.php?aid=283 bace kat How can I remove my marks set on the map?
    3) rase takde attacker buat tk sahaja atau kapak sahaja.... perlu ada nisbah askar infantry dan askar berkuda yg bersesuaian.
    4) masuk link jer kat tempat kosong tu...
    5) hindar skali dan hanya akan kembali selepas 180 saat.... kalau wave kedua tu dier masuk dibawah 180 saat tu, askar ko mmg takde lam kampung kot....
    6) bukan lvl 1 balik, tapi turun satu level... maybe asalnye level 7 tapi dapat kat ko level 6.... etc etc...

  3. #3
    Lans Koperal
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    51

    Default

    jawapan yang memuaskan kepada noob. haha.....

  4. #4

    Default

    Aku nak tmbh sikit boleh? hehhee aku tmbh kat part aku berkenan je

    3. Kalu attacker tu best ratio infantry : cavalry 2.5/2 : 1... Jgn lupa train cata n ram sekali. Baru perfect jadi attacker ...

    5. Dua wave masuk, dan kmpg ada auto penghindaran... dua dua wave tu akan trigger auto penghindaran, kecuali klu ada askar sendri yg balik dari raiding/bantuan dlm 10 saat masa serangan tu nak sampai. mmg auto penghindaran akan terbatal

    6. Kenapa kmpg yang ko chief tu tak jatuh level building n sumber?
    Klu total pop ko lagi kecik dari total pop player yang ko chief kampung dia tu... mmg level takkan jatuh.
    Level cuma jatuh bila total pop ko lebih besar dari total pop player yang ko chief.

  5. #5
    GreaT RuleR MoNTeL's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    49

    Default

    kalau nak menang dapat hadiah, main kat international tournament...dapat ipad lagi hehehe

    kalau menang kat server sini, dapat kepuasan sendiri ajelah macam kita main game ps2 atau game hanset...cuma kat forum dapat title "GreaT RuleR" dari admin sebagai kenang-kenangan

    hi kawan2!

  6. #6
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    bukan ke dapat hadiah gold .. erkk.. teka je.. haha

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •