Results 1 to 3 of 3

Thread: Wira - Lelong

  1. #1
    Koperal
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Serdang - Bangi - Cyberjaya
    Posts
    66

    Default Wira - Lelong

    ku nak tanya,
    ku baru start main semula kat T4 s4 Malaysia.

    semasa ku nak join bidaan dalam lelong, ku baru bid, tak sampai 0.005 saat, bid ku akan kalah sebanyak 1 perak pada account tertentu..

    persoalannya.

    adakah mat pemegang account yang dimaksudkan telah set script pada barang lelongan agar dia senantiasa mendahului 1 perak setiap kali ada bid baru..?? sampai bila pun ku akan kalah bid kalau gitu..

    haiizzz..
    thanks in advance
    Travian =

  2. #2
    Landsay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Rumah ANDA!!!
    Posts
    246

    Default

    Biase la bro...pemain bukan sikit nak bid,,ramai,,,lagi2 kalau item tu memang ramai org nak,,hehehehe....klau nak bid,,biar bid besar2 sikit,,,klau setakat 1 silver je,,,susah la nak menang bid tu....

  3. #3
    Sarjan Rozar's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    tandas..
    Posts
    105

    Default

    tu bkan sebab guna script ataupun bug, tapi pembeli tersebut telah meletakkan harga yg tinggi terlebih dahulu

    Bagaimana Lelong berfungsi?

    Satu barang dipasaran dianggarkan berharga 100 perak (anggaran oleh sistem). Pemain A merasakan barang tersebut berharga 5000 perak, oleh itu dia meletakkan bidaan sebanyak 5000 perak. Bidaan tertinggi akan hanya menunjukkan jumlah sebanyak 101 perak, ini kerana tiada pemain lain membida barang tersebut selain Pemain A.

    Sekarang, Pemain B turut mahu membida barang tersebut dan melihat barang tersebut dibida pada harga 101 perak. Apabila Pemain B membida pada harga 500 perak, dia mendapat mesej "Bidaan anda dikalahkan".

    Ini bukan pepijat atau menunjukkan pemain lawan menggunakan bot. Inilah bagaimana lelong berfungsi. Pemain B akan terus menerima mesej tersebut selagi dia tidak meletakkan jumlah bidaan lebih dari Pemain A (5000 perak).
    untuk keterangan Lanjut(Bergambar) :

    http://help.travian.com.my/?view=ans...=240#go2answer

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •