Results 1 to 5 of 5

Thread: Soalan mengenai peneroka. :(

  1. #1

    Default Soalan mengenai peneroka. :(

    Salam untuk yg muslim & selamat sejahtera untuk yg bukan muslim.

    Dengan kecewa yg teramatnya saya nak tnya soalan..

    Bolehkah peneroka patah-balik?

    Sebab saya dah hantar peneroka untuk buat kampung baru dimana ianya memakan masa perjalanan selama 30jam. Sekarang ni lagi 23jam nak sampai.. Akan tetapi, bila saya semak lagi skali lokasi yg dituju.. Dh ada pemain lain yg bina kampung disitu.

    Takkan takde apa-apa fungsi/option untuk peneroka tu patah-balik atau instant/serta-merta muncul di kampung asal setelah sampai ke destinasi yg telah diteroka pemain lain?

    Cuba bayangkan, perjalan pergi 30jam.. Perjalanan nak balik 30jam.. Jumlah 60jam!
    Dlm masa 60jam ni, macam2 yang boleh dibuat/plan atau berlaku.

    Gold dh byk abis sebab nk kejar mata budaya..
    Askar pulak byk yg kurus-kering dah sebab ikat perut masing2 utk naikkan tahap residen & latih peneroka.

    Hmmmmm.. Saya sgt sedih & kecewa yg teramat sgt..

    Harap ada yg dpt menjawab/membantu saya dlm mencari jawapan..

  2. #2

    Default

    masa hantar peneroka tu ko ada masa 1min untuk berfikir lagi nak teruskan ke tidak lebih 1min dah tak leh cancel perjalanan

    peneroka yang telah pergi untuk mengasas kampung pada koordinat yang telah diambil oleh pemain lain,peneroka ko akan balik sebaik saje dia sampai pada koordinat yg ko tetapkan.

    apa boleh buat tunggu jelah. pasal kelab emas untuk panggil dengan serta merta tu tak pasti la.. cer try

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by NeoPARAGONZ View Post
    masa hantar peneroka tu ko ada masa 1min untuk berfikir lagi nak teruskan ke tidak lebih 1min dah tak leh cancel perjalanan

    peneroka yang telah pergi untuk mengasas kampung pada koordinat yang telah diambil oleh pemain lain,peneroka ko akan balik sebaik saje dia sampai pada koordinat yg ko tetapkan.

    apa boleh buat tunggu jelah. pasal kelab emas untuk panggil dengan serta merta tu tak pasti la.. cer try
    Tulatu.. Masa tekan tu mmg dh pk abis-abisan.. Dh 7jam jln, tba2 ada plak org yg bina kampung kat situ. Aladoi.. Kelab emas pun xde fungsi pggil balik instant. Haish!

    Spatutnya dorang kne buat 1 option la if peneroka dh half-way, klau ada player lain bukak kampung baru kat situ, kita bole call back instant. Charge 3 emas pun xpe.. Atleast xde la berdarah nk tggu.

  4. #4
    GreatesT RuleR GaDiSKaLiSPeLuRu's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    LP kata atas Awan..
    Posts
    483

    Default

    version T4 mna ada panggil balik askar lagi daaa....



    Allah berfirman bermaksud: "Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya." (Surah Al-Baqarah: 191)
    "Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah." (Riwayat Bukhari dan Muslim)


  5. #5
    WW WinneR Pengasas's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    On My Laptop
    Posts
    12

    Default

    kalo polis bole kot tarik balik... hehehehe
    askar sulu pon x tarik balik... depa lari jer.. hihi

    lupa lak nk bg salam... assalamualaikum semua...
    salam istimewa buat peneng gurlz GKP

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •