Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Apakah teknik atau cara untuk menjadi Mod Penyerang?

  1. #11
    Leftenan acap2405's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ..
    Posts
    463

    Default

    Quote Originally Posted by Dark Star View Post
    Saya selalu kecundang di tengah jalan.....saya sudah buat banyak askar serangan untuk menyerang dan merompak dan askar pertahanan untuk pertahanan kampung...tapi saya selalu diserang hingga askar saya kesemuannya mati...apa yang perlu saya lakukan untuk menjadi pernyerang yang berjaya?
    haaa..
    try pm pemain yang kuat disekitar kampung untuk dijadikan sebagai penaung..
    selalunya bile orang bukak profile dan lihat id tuh ada pelindung jarang orang farming..
    melainkan yang farming tuh musuh kepada penaung ko..
    hahaha..
    dan jangan laa berdiam diri bile selalu di farming..
    try laa message..
    kalau tak jalan cara baik mintak bantuan ally..
    tutup akaun bukak akaun baru dengan azam baru di kawasan baru..
    sebelom tuh inform dekat ally mintak depa bantu dari awal pembangunan kampung akaun baru..
    jangan lupa delete akaun lama kang tak pepasal kene tuduh main multiplayer lak..
    you're something beautiful a contradiction
    I wanna play the game
    I want the friction

    you will be the death of me

    [VeritaS VinciT]
    [[SeireitaI RO]]


  2. #12
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by acap2405 View Post
    haaa..
    try pm pemain yang kuat disekitar kampung untuk dijadikan sebagai penaung..
    selalunya bile orang bukak profile dan lihat id tuh ada pelindung jarang orang farming..
    melainkan yang farming tuh musuh kepada penaung ko..
    hahaha..
    dan jangan laa berdiam diri bile selalu di farming..
    try laa message..
    kalau tak jalan cara baik mintak bantuan ally..
    tutup akaun bukak akaun baru dengan azam baru di kawasan baru..
    sebelom tuh inform dekat ally mintak depa bantu dari awal pembangunan kampung akaun baru..
    jangan lupa delete akaun lama kang tak pepasal kene tuduh main multiplayer lak..
    azam baru yang tak tahan tu.. huhuhu

  3. #13

    Default

    Quote Originally Posted by McZohanz View Post
    ally kuat ni kadang2 ketat sangat peraturannya..selalunye newbie memang takkan dapat join ally2 kuat ni..
    peraturan ketat sebab diorang nak cari player yang aktif.. tak nak ada yang dot kuning, merah.. kalau aktif, pop pun bole naik cepat, senang nak masuk mana2 ally..

  4. #14
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by teuton02 View Post
    peraturan ketat sebab diorang nak cari player yang aktif.. tak nak ada yang dot kuning, merah.. kalau aktif, pop pun bole naik cepat, senang nak masuk mana2 ally..
    itu betul, tp kena fhm yg baru2 nak main ni kita tak tau yg dorg ni online mcm mana, ade yg aktif.. tp ye la.. sebab peraturan ketat tu la, pemain baru yg aktif ni di pinggirkan.. di sebabkan dorg pemain baru dlm dunia travian ni..

  5. #15
    hatake_kakashi's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Key ILL
    Posts
    175

    Default

    assalam...apa kabar semua
    Forum RULES @ Drop Me Message @ Reputate ME
    SIMPLE LIFE MEANS SIMPLE THING TO DO

  6. #16
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    waaalaikumussalam.. khabar baik sgt2..

  7. #17
    hatake_kakashi's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Key ILL
    Posts
    175

    Default

    Quote Originally Posted by McZohanz View Post
    waaalaikumussalam.. khabar baik sgt2..

    ko main lagi ke joehan?
    Forum RULES @ Drop Me Message @ Reputate ME
    SIMPLE LIFE MEANS SIMPLE THING TO DO

  8. #18
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by hatake_kakashi View Post
    ko main lagi ke joehan?
    Ye bro, still main setelah benti main jap 2 tahun..

  9. #19
    GreaT RuleR
    Join Date
    May 2010
    Location
    cyberjaya
    Posts
    8

    Default

    cool

  10. #20
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •