Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Veteran Player

  1. #1

    Default Veteran Player

    Salam 1 Travian,

    Untuk mendapat medal veteran player perlu bermain travian selama 3 tahun.
    Jika seseorang bermain 1 pusingan permainan dan tamat pada bulan ke 9,
    Soalannya, macam mana tempoh permainan ini dikira untuk mendapatkan veteran medal player?
    Kena bermain server yang sama selama 3 tahun ke?
    Kena pakai username yg sama jugak ke?
    Atau pakai email yg sama untuk main pusingan baru?

  2. #2

    Default

    rasanya pakai email yg sama kot

  3. #3

    Default

    Maybe la kot..

  4. #4
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by Spek View Post
    Salam 1 Travian,

    Untuk mendapat medal veteran player perlu bermain travian selama 3 tahun.
    Jika seseorang bermain 1 pusingan permainan dan tamat pada bulan ke 9,
    Soalannya, macam mana tempoh permainan ini dikira untuk mendapatkan veteran medal player?
    Kena bermain server yang sama selama 3 tahun ke?
    Kena pakai username yg sama jugak ke?
    Atau pakai email yg sama untuk main pusingan baru?
    Email yang sama, tak kira anda bermain di mana-mana server sekalipun, yang penting email yang sama..

  5. #5

    Default

    thanks McZohanz..jawapan yg baik..

  6. #6
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by Spek View Post
    thanks McZohanz..jawapan yg baik..
    Sama-sama Tuan Spek..

  7. #7
    Staff Sarjan xxreezaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    DoomSquad maybe
    Posts
    192

    Default

    kalau email berlainan tp memang dah lama main, takde cara ke?
    LoVEy DoVEy...

  8. #8
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by xxreezaxx View Post
    kalau email berlainan tp memang dah lama main, takde cara ke?
    xde cara la bro selain dari kekalkan email berlainan tu main sehingga kedua2 email tu dpat medal.. huhuhuhu.. segalanya mungkin.. jawapan yang lebih bernas ialah dari yang lebih arif.. saya hanya mengagak sahaja..

  9. #9

    Default

    hahahaha..
    mcm mne kalau email tue masuk spam..
    dan kita tak perasan ?
    dia kena activekan ke mcm mne ?

  10. #10
    Lans Koperal McZohanz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by haha View Post
    hahahaha..
    mcm mne kalau email tue masuk spam..
    dan kita tak perasan ?
    dia kena activekan ke mcm mne ?
    Masuk Spam xpe selagi ianya di alamat email yang sama.. tp selama ni aku tak penah lagi masuk spam yg berkaitan dengan Travian ni..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •