Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: server

  1. #1
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default server

    ini entah ada orag dah tnya ke blum....
    memang tak de masa nak cek sini sana....
    pasal server tamat...

    adakah server boleh tamat sebelum natar muncul...
    atau akan tamat cuma lepas natar muncul....
    atau akan tamat bila dah penuh pemain dah ramai.....
    atau bila natar dah dikalahkan.......
    atau boleh hbis ke sebelum natar dikalahkan.....
    atau memang dah tetap sejak dari mula bila akan tamat....
    tak kira apa yg telah berlaku....

    nie pening nie......

    lagi satu nie......
    berapakah bulan sebelum server tamat.......
    kita dah tak leh register lagi.....
    adakah speed cepat tamat..............
    berapa lamakah masa yg diperlukan oleh speed untk tamat....
    dan juga server biasa.....

    memang banyak soalan nie....
    tapi jwb dahulu soalan ini....

  2. #2
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    yang saya taulah.....

    Di server speed, natar akan muncul lepas 100 hari server start....
    Lepas tuh bermulalah proses tawan kg natar dan bina ww....
    Serang menyerang dan sebagainya....

    Bila ada yang berjaya siapkan ww yang pertama....
    Time tuh la server tamat....

    Kalau x salah ler....

  3. #3
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    jadi tak payah ler bina ww

  4. #4
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Kenapa x nak bagi game tamat....
    X da kerja main lama2 tanpa arah tujuan....

    Bila bosan jer habis usaha selama ini lingkup....
    Sebab dah malas nak jaga dah....
    Terlampau lama sangat main....

    Main kat speed jer,s ebab x terlampau lama untuk tamat.....
    Server biasa x sanggup nak tunggu sampai 300 hari lebih....

  5. #5
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    ooo....
    jadi cepat2 lah dapatkan ww dan tamat....
    (walaupun saya tak tau apa tu WW.... malas nak tanya atau cek)
    dan kepada orang yg lbh kuat dari kita...
    balas dendam pada mereka...
    hehehee...

  6. #6
    Leftenan syazim's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    PUTRAJAYA
    Posts
    330

    Default

    Quote Originally Posted by J1ra1ya View Post
    Kenapa x nak bagi game tamat....
    X da kerja main lama2 tanpa arah tujuan....

    Bila bosan jer habis usaha selama ini lingkup....
    Sebab dah malas nak jaga dah....
    Terlampau lama sangat main....

    Main kat speed jer,s ebab x terlampau lama untuk tamat.....
    Server biasa x sanggup nak tunggu sampai 300 hari lebih....
    tgk la, klu org tu jenis yg x se hyper aktif, main la normal server..
    "Do you know what's worth fighting for When it's not worth dying for?"


    haha.. mcm2..

  7. #7
    Kapten J1ra1ya's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    my3
    Posts
    555

    Default

    Quote Originally Posted by syazim View Post
    tgk la, klu org tu jenis yg x se hyper aktif, main la normal server..
    Mmg ler x terlampoau aktif.....
    Tapi cepat bosan kalau mengadap lama sangat benda sama....

    Kiranya mmg best la ada 2 pilihan....
    Nak main yang santai atau yang speed....

    Janji server ada ending....
    Jangan x da ending langsung....

  8. #8
    Lans Koperal
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    17

    Default

    kalau x bina WW server xkan tamat ke???

  9. #9
    Kapten
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ipoh.... dont know... in perak... still don know.... malaysia.... still dont know... u r not a human
    Posts
    458

    Default

    bina bila ada orang pop tinggi buli kita....
    next server kita cepat2 up pop buli plak dia....
    apapun server 3 akan terus rrestart ke atau kena
    tunggu 2 3 bulan untuk main balik

  10. #10

    Default

    adakah server boleh tamat sebelum natar muncul...
    1. Belum pernah terjadi tetapi AdmiN mempunyai kuasa untuk menamatkan server yang dirasakan perlu.

    atau akan tamat cuma lepas natar muncul....
    2. Kebiasaannya server tamat selepas keajaiban dunia berjaya disiapkan

    atau akan tamat bila dah penuh pemain dah ramai.....
    3. Server tidak tamat apabila penuh pemain. Biasanya server ditutup untuk pendaftaran pemain baru apabila penuh. Maksima pemain sesuatu pelayan bergantung kepada had yang ditetapkan oleh AdmiN ataupun 400 petak x 400 petak peta (belum ditolak oasis)

    atau boleh hbis ke sebelum natar dikalahkan.....
    4. Server boleh ditamatkan jika AdmiN merasakan yang permainan terlalu lama dan pemain tidak mampu membina keajaiban Dunia. Semua faktor diambilkira.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •